Powered By Blogger

vineri, 7 mai 2010

WEEKEND PLACUT!

WEEKEND PLACUT!
Plimbaţi-vă, întâlniţi-vă cu prietenii, savuraţi o cafea şi o prăjitură bună.
Începeţi dimineaţa cu o cafea bună şi încercaţi să fiţi activi. Ieşiţi din casă până se face ora prânzului, altfel riscaţi să vă petreceţi zilele libere pe canapea, lâncezind, iar creierul nu va avea răgazul „să respire“.
Psihologii vă sugerează şi alte „mici capricii“ cu care să vă puteţi delecta în timpul liber, astfel încât să puteţi avea parte de maximum de relaxare.
Dormiţi mai mult decât de obicei, dar nu în exces...
Somnul prelungit până spre după-amiază nu este bun, deoarece vă poate da organismul peste cap. Nu este nevoie să vă treziţi în zori, aşa cum faceţi în fiecare dimineaţă, dar nici să treceţi de ora 10.00-11.00 nu este indicat. „Dacă nu aveţi datorii serioase de somn, nu are rost să dormiţi mult“
După ce aţi luat un mic dejun copios şi v-aţi băut cafeaua ori ceaiul, mergeţi să faceţi mişcare. Dacă nu aveţi chef de un sport foarte dinamic ori de jogging prin parc, o idee bună ar fi să mergeţi să rătăciţi prin oraş. În drum, vă puteţi opri la cofetăria preferată ori la o ciocolaterie, unde puteţi savura o prăjitură bună.

Studiile arată că ciocolata are efecte «miraculoase» asupra bunei dispoziţii, aşa că merită să încercaţi câteva pătrăţele, cu riscul de a aduce câteva calorii în plus organismului.
Mai puteţi încerca o şedinţă de relaxare la un salon de masaj ori reflexoterapie sau o vizită la saună. Toate acestea au efect relaxant şi ajută la o eliberare mai rapidă a stresului.
Spre seară puteţi organiza întâlniri cu prietenii pentru a viziona împreună filme de comedie. Râsul face bine la inimă, îmbunătăţeşte imunitatea, fluxul sanguin, valorile tensiunii arteriale şi pe cele ale glicemiei. În plus, scade riscul de a dezvolta anxietate.
„Râsul face bine la toate. Nu uitaţi că există inclusiv terapie prin râs. Creşte starea de bine, de confort, de relaxare, dezinhibă centrii nervoşi

Un sfarsit de saptamana minunat!
Da, asta va urez eu tuturor celor care ma cititi

Niciun comentariu: